Zat er aan te komen: NS haalt Intercity Direct van traject Amsterdam-Breda

Algemeen

Dit moest een keer gebeuren. De NS neemt alle Traxx-locomotieven uit de dienstregeling, want deze falen net zo hard als hun voorganger, de Fyra. 

NRC over de Intercity Direct: De NS heeft vandaag de Intercity Direct-treinen van het traject tussen Amsterdam en Breda gehaald. Mogelijk mankeert er iets aan de locomotieven.

Vooral de laatste zin snijdt hout: ‘Mogelijk mankeert er iets aan de locomotieven’. No shit, Sherlock. NRC-redacteuren zitten kennelijk niet vaak in de Intercity Direct, net zoals BNDeStem-journalisten een grafhekel hebben aan de bus. Aardig ook van de NS dat ze haar trouwe reizigers – die elke dag weer hun leven op het spel zetten door in hun krotten te stappen –  niet eerst op de hoogte stellen door een aardig SMS’je of een pushbericht via hun app. Alle Intercity Direct-reizigers hebben die app omdat ze er bij voorbaat rekening mee houden dat ze minimaal één keer in de week stranden.
Aan demissionair wethouder Selcuk Akinci (Breda, GroenLinks) de schone taak het dossier op te pakken en weer eens vlot te trekken.
Het mag opmerkelijk worden genoemd dat de NS de Traxx-locomotieven nu pas uit dienstregeling schrapt. Een half jaar geleden vertoonden ze immers gebreken dan nu het geval is. De laatste weken echter leek het alsof die krengen begonnen te wennen aan het Nederlandse HSL-spoor, dat voor 7 miljard euro speciaal voor die flitstrein is aangelegd. Maar goed. Voorlopig ben ik mijn vervoer tussen Amsterdam en Breda even kwijt. Het is te hopen dat NS een degelijke vervanger vindt en snel. De trein heeft in de afgelopen maanden aan populariteit gewonnen, te meer toen de toeslag tussen Breda en Rotterdam sneuvelde.
Inmiddels geldt voor vele passagiers dat zij geen zitplaats hebben tijdens het traject Schiphol – Rotterdam. Ook de zuidelijke route naar Breda mag rekenen op veel forenzen: de trein is doorgaans driekwart gevuld. Daarmee heeft de NS zelf een onmisbaar traject in het leven geroepen dat het staatsbedrijf bovendien geld oplevert. Niet veel, maar verliezen doen ze er niet meer op, denk ik. Succes, Timo!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s