Guido van Woerkom in Opel Ampera

Golfen met Guido van Woerkom: Negen of achttien holes, dat is de vraag

Blog

De één maakt zich (terecht) druk over falende barista’s, de ander over golfen. Zoals ANWB-hoofddirecteur Guido van Woerkom. Bij golfen moet negen in plaats van achttien holes de nieuwe norm worden, vindt Van Woerkom. Want crisis.

[dropcap]H[/dropcap]oewel de scherpe randjes van de crisis toch afvlakken en de armen het houtje omruilen voor een mager speklapje, vindt de AWNB-topman het tijd voor een pleidooi in het FD om de golfsport in Nederland te redden.

Golfen in zwaar weer
Golfen is een prachtige sport. Mannen en vrouwen tikken in vier á vijf uur tijd achttien holes weg, hier en daar wordt eveneens een prachtige deal gesloten. Maar Van Woerkom vindt de achttien holes nu toch iets te lang duren. Hij concludeert uit berichtgeving van datzelfde FD dat golfen in zwaar weer verkeert. Te veel druk op de agenda’s in een overvolle tijd, beweert hij. [pullquote]„Los daarvan zien beginnende spelers veelal op tegen de inspanning die hiermee gepaard gaat”[/pullquote]„Los daarvan zien beginnende spelers veelal op tegen de inspanning die hiermee gepaard gaat”, betoogt hij in zijn rol van ANWB-topman, maar tevens voorzitter van ANWB Golf.

Nevenfuncties
De beste man komt in die laatste functie op voor de Nederlandse golfwereld. Het is zijn goed recht. De ANWB ondersteunt immers niet louter de automobilist en de fietser. Van Woerkom mag zich gelukkig prijzen met een vijf- of zes- of zevental niet te misprijzen nevenfuncties: voorzitter van de Hotelschool Den Haag en van de woningcorporatie Ymere, vicevoorzitter van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) en penningmeester van Nederland Schoon. Daarnaast bekleedt hij diverse functies in internationale samenwerkingsverbanden zoals de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile).

Maar in plaats van zich druk te maken over de tanende horecabranche (crisis), de woningmarkt (kredietcrisis), de verkeersveiligheid (Belgische Lul) of een schoon en klimaatneutraal Nederland (dure gascentrales staan stil, kolencentrales draaien overuren), betoogt Van Woerkom voor negen holes in plaats achttien. [pullquote]En daarbij hoeft de achttien holes niet eens te verdwijnen[/pullquote]

Geen probleem
Van Woerkom pleit in feite voor een probleem dat niet bestaat, En als het al bestaat, dan hebben golfbaaneigenaren het aan zichzelf te danken door torenhoge maandelijkse fee’s te vragen voor immense golfbanen die op termijn door niemand meer worden gebruikt en benut. Maar gelukkig neemt zijn organisatie het voor hem op:

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s